PEC verklaart ontslag Stegeman: 'Moet in het belang van de club denken'

PEC verklaart ontslag Stegeman: 'Moet in het belang van de club denken'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 07:11zo 21-02-2021 om 07:11

Laatste update: zondag 21 februari 2021 om 07:32zo 21-02-2021 om 07:32

Technisch directeur Mike Willems van PEC Zwolle stelt dat John Stegeman door sportief tegenvallende resultaten aan de kant is geschoven. Willems is van mening dat PEC tijdens de verloren wedstrijd tegen FC Emmen door de ondergrens is gezakt.

PEC verloor zaterdagavond met 3-2 in Emmen en ziet de gevarenzone in de Eredivisie steeds dichterbij komen. Willems besloot na afloop trainer Stegeman op non-actief te zetten. "We vonden vandaag de wedstrijd tegen Emmen van een dusdanig niveau dat wij ons genoodzaakt voelden om onze wegen met John te scheiden", vertelt de technisch directeur via een live-verbinding met de studio van ESPN.

PEC kwam in de slotfase nog terug tot 3-2 en drong in de allerlaatste minuten nog aan voor de gelijkmaker. Het had voor het ontslag van Stegeman niet uitgemaakt, vertelt Willems. "Nee, dat vroeg John ook nog. Ik vond het spel gewoon heel matig, eigenlijk is het de laatste weken als heel matig."

Eerder dit seizoen gaf Willems aan dat Stegeman qua positie op de ranglijst wél voldeed aan de eisen van de club uit Overijssel. PEC staat momenteel dertiende, maar Willems maakt zich zorgen. "Daar staat we nu, maar je ziet toch dat de ploegen onder ons wat dichterbij zijn gekomen. Nu hebben we weer niet gewonnen en moeten dus hard blijven vechten om op deze plek te blijven."

Willems legt eveneens uit dat de oefenmeester het ontslag aan zag komen. "John voelde de bui natuurlijk wel een beetje hangen. De druk nam toe de afgelopen weken", licht de technisch directeur toe aan Voetbal International. "John is een fantastische gozer, dus dit is absoluut geen leuke beslissing. Sterker nog, het is heel klote. Maar je moet in het belang van de club denken. Dat heb ik zojuist aan hem laten weten in een gesprek. John gaf daarbij aan dat hij de beslissing respecteert."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws