Brood bijt van zich af na nederlaag ADO: 'Dat wil je misschien horen van mij'

Brood bijt van zich af na nederlaag ADO: 'Dat wil je misschien horen van mij'

21-02-2021 11:58
20

Ruud Brood wordt nog niet wanhopig na de nederlaag van ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard (2-0). Het spel van zijn ploeg was allerminst overtuigend, maar de trainer ziet desondanks voldoende perspectief.

"Waarom zou ik wanhopig zijn? Dat wil je misschien horen van mij. We zijn boos", reageert een geïrriteerde Brood in gesprek met Omroep West. "We zijn boos, omdat we veel beter kunnen, eerlijk gezegd. Meer strijd leveren bijvoorbeeld. Tegen teams als PSV hebben we geknokt en tegen Sparta hebben we het geluk niet aan onze zijde gehad, en dan ga je nu vragen of ik wanhopig ben…"

De fans van ADO staken de spelers voorafgaand aan het duel met Fortuna nog een hart onder de riem met vuurwerk en fakkels. "Ik denk dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Maar om nu te zeggen dat er geen perspectief is, dan ben je wel heel snel. Ik vind zeker dat er perspectief is. Het is belangrijk dat we er met z'n allen keihard voor gaan."

Nasser El Khayati begon in de basis en concludeert dat er nog werk aan de winkel is. "We hebben geen tijd. Positiviteit is het enige wat we kunnen gebruiken. Vertrouwen, en iets meer accepteren van elkaar. Ik wist van tevoren dat ADO in een lastige situatie zat. Hopelijk komen we eruit."