LIVE-discussie: RKC ongewijzigd, Wormuth gunt Schalke-huurling kans in de basis

LIVE-discussie: RKC ongewijzigd, Wormuth gunt Schalke-huurling kans in de basis

21-02-2021 13:45
4

RKC Waalwijk boekte vorige week een belangrijke zege op rivaal FC Emmen, waardoor trainer Fred Grim geen reden heeft om in te grijpen. De Waalwijkers beginnen met precies dezelfde elf namen aan het thuisduel met Heracles Almelo.

Cyril Ngonge maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie van RKC, maar hij begint daardoor nog op de bank. Ola John, Thijs Oosting en Lennerd Daneels vormen de voorhoede. Achterin moet Ahmed Touba de treffers voorkomen. De centrale verdediger werd deze week in verband gebracht met Ajax en AZ.

Heracles Almelo ging vorige week met 0-2 onderuit tegen Ajax, maar heeft verder weinig problemen. Op de geschorste Giacomo Quagliata na beschikt trainer Frank Wormuth over een vrijwel volledige selectie, allleen Ismail Azzaoui kampt met lichte klachten. Jeff Hardeveld speelt in het Mandemakers Stadion als linksback, terwijl ook Ahmed Kutucu in de basis begint. De van Schalke 04 gehuurde Turks international staat in de spits. 

Heracles staat elfde in de Eredivisie, RKC is de nummer vijftien.

De opstellingen

RKC Waalwijk: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten; Van der Venne, Anita, Tahiri; Daneels, Oosting, John.

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Schoofs, Vloet, Bijleveld; De la Torre, Kutucu, Burgzorg