Hoofdrol voor Narsingh bij merkwaardig gelijkspel tussen FC Twente en Feyenoord

Hoofdrol voor Narsingh bij merkwaardig gelijkspel tussen FC Twente en Feyenoord

21-02-2021 14:06
171

Feyenoord heeft de kater van de bizarre bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen niet kunnen wegspoelen in Enschede. FC Twente hielden de Rotterdammers op een gelijkspel. Luciano Narsingh greep de hoofdrol.

Lutsharel Geertruida, Eric Botteghin en Leroy Fer werden in het zonnige Enschede geslachtofferd door Dick Advocaat, die maatregelen nam na de 4-3 nederlaag tegen Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB Beker. Daarmee kon hij een horrorstart niet voorkomen: Twente stond binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong.

Een hoofdrol was weggelegd voor Luciano Narsingh. De van Feyenoord gehuurde Twente-aanvaller versierde een strafschop na een dramatische pass van Uros Spajic, waarna Danilo Pereira het hoofd koel hield. Het was zijn eerste goal in 2021. Even later leidde Narsingh ook de 2-0 van Tyronne Ebuehi in.

Feyenoord lag in de touwen, maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Jens Toornstra kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, twijfelde niet en roste de bal snoeihard achter de kansloze Joël Drommel. Wat volgde was een merkwaardige tweede helft, waarin meer fout dan goed ging én Feyenoord vanaf de stafschopstip op gelijke hoogte kwam. Steven Berghuis, deze week nog de schlemiel tegen Heerenveen, scoorde: 2-2.

Dat Feyenoord op dat moment niet op een grotere achterstand stond, was een klein wonder. Narsingh verzuimde twee keer een levensgrote kans af te maken. Hij vergat te profiteren van grote blunders van Marcos Senesi en Nick Marsman. Ondanks mogelijkheden over en weer, werd er niet meer gescoord en besloten beide ploegen op 2-2.