Uitgerekend Mitroglou verpest generale voor PSV-uit van Olympiakos Piraeus

21-02-2021 22:26 Laatste update: 22:28
22

Olympiakos Piraeus vecht tegen PSV voor een plek in de laatste zestien van de Europa League, maar is in eigen land eventjes de kluts kwijt. Oude bekende Kostas Mitroglou liet zich zondag zien tegen de koploper van de competitie.

Olympiakos Piraeus - Aris Saloniki 1-1
PSV-opponent Olympiakos Piraeus heeft opnieuw geknoeid in de Griekse competitie. Eén week na de verloren derby tegen Panathinaikos ging het ook mis tegen Aris Saloniki. Kostas Fortounis bracht de regerend landskampioen vlak voor rust op 1-0, maar uitgerekend Mitroglou – ex-speler van Olympiakos én PSV – legde vanaf de penaltystip de 1-1 eindstand vast. Olympiakos kan het overigens wel hebben: de koploper van de Griekse competitie staat nog altijd twaalf punten voor op nummer twee PAOK Saloniki.

Donderdag gaan de Grieken dus naar Eindhoven, waar ze een 4-2 voorsprong mogen verdedigen in deel twee van het Europa League-tweeluik. De aftrap in Eindhoven staat gepland voor 21.00 uur.

Hertha BSC - RB Leipzig 0-3
De spanning in de Bundesliga is weer helemaal terug. Leipzig verkleint de achterstand op koploper Bayern München naar twee punten. Op bezoek bij Hertha BSC werd er simpel gewonnen. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de openingstreffer van Marcel Sabitzer. Hij schoot de bal van grote afstand prachtig achter een kansloze Hertha-keeper Rune Jarstein.

In de tweede helft liep de ploeg van trainer Julian Nagelsmann simpel weg bij Hertha, dat dit seizoen geen indruk weet te maken. Nordi Mukiele en Willi Orbán zorgden ervoor dat er na negentig minuten spelen een 0-3 eindstand op het scorebord stond.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1-1
Voor Leverkusen was een goed resultaat op bezoek bij middenmoter Augsburg erg welkom in de strijd op de Champions League-plekken in de Bundesliga. De formatie van Bosz kwam echter al razendsnel op achterstand. Doelman Niklas Lomb ging ongelofelijk in de fout, door volledig over de bal heen te maaien. Daar profiteerde Florian Niederlechner dankbaar van: 1-0. Leverkusen domineerde in het restant van de wedstrijd, maar leek alsnog af te stevenen op een nederlaag.

Diep in de blessuretijd was Edmond Tapsoba echter de reddende engel voor Leverkusen. De verdediger werkte de bal in de zestien meter goed binnen, op aangeven van de ingevallen Demarai Gray. Door het gelijkspel staat Leverkusen nu vijf punten achter op de vierde plek, die nu bezet wordt door Eintracht Frankfurt.

West Ham - Tottenham 2-1
De derby tussen West Ham en Tottenham begon spectaculair. In de vijfde minuut was het al raak voor The Hammers. Michail Antonio werkte de bal in de rebound achter Spurs-doelman Hugo Lloris, nadat de Engelse spits bij zijn eerste poging Lloris niet wist te verschalken. Kort na rust was het direct weer raak voor West Ham. Huurling Jesse Lingard schoot de bal mooi in de verre hoek.

Later in de tweede helft bracht Tottenham de spanning redelijk onverwachts weer terug in de wedstrijd. In de 64ste minuut knikte Lucas Moura de bal raak vanuit een corner, op aangeven van de ingevallen Gareth Bale. De ploeg van trainer David Moyes wist de overwinning echter over de streep te trekken. West Ham bezet nu de vierde plek en mag daardoor blijven hopen op Champions League-voetbal. Tottenham staat nu op een teleurstellende negende plek.

Parma - Udinese 2-2
Bij Udinese was Nuytinck de gevierde man. Udinese stond bij rust nog met 2-0 achter, nadat Andreas Cornelius en Juraj Kucka trefzeker waren voor de thuisploeg. In de 64ste minuut kwam Udinese weer in de wedstrijd, door een goal van Stefano Okaka. Nuytinck zorgde in de tachtigste minuut voor de 2-2 en ook de uiteindelijke einduitslag, op aangeven van Thomas Ouwejan. Zirkzee wist geen hoofdrol te pakken, aangezien hij bij Parma het hele duel op de bank bleef.