Vervelende week Koeman: dominant Barça geeft zege uit handen in Camp Nou

21-02-2021 15:54
55

FC Barcelona heeft zondagmiddag nagelaten optimaal te profiteren van de nederlaag van La Liga-koploper Atlético Madrid. Een goal van Lionel Messi was niet genoeg tegen Cádiz CF: 1-1.

In de wetenschap dat Atlético zaterdag had verloren van Levante, moest Barcelona winnen om de achterstand te verkleinen naar zes punten. Dat leek aanvankelijk te lukken: de ploeg van Ronald Koeman was logischerwijs veel beter en kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Lionel Messi bleef ijskoud, nadat Pedri de penalty had versierd.

Nog voor rust dacht Barcelona de score twee keer uit te bouwen, maar de arbitrage besloot anders: eerst werd een goal van Frenkie de Jong geannuleerd vanwege buitenspel, waarna óók Pedri werd teruggevlagd door de grensrechter.

In de tweede helft leek de voorsprong van het dominante Barcelona niet meer in gevaar te komen, maar de 89ste minuut werd de Catalaanse grootmacht tóch fataal. Clément Lenglet, in de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain (1-4) ook al dissonant, veroorzaakte een goedkope penalty en Álex Fernández pakte het cadeautje uit.

Door het gelijkspel moet Barcelona nog altijd een kloof van acht punten zien te dichten op koploper Atlético Madrid. Real Madrid staat daar nog tussen met drie punten minder dan Atlético, vijf punten meer dan Barça en een wedstrijd meer gespeeld.