Fraaie goals en geen winnaar bij noordelijke derby tussen Heerenveen en Groningen

Fraaie goals en geen winnaar bij noordelijke derby tussen Heerenveen en Groningen

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 16:20zo 21-02-2021 om 16:20

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In het Friese zonnetje werd het 1-1 door knappe goals van Siem de Jong en Tomas Suslov.

Heerenveen stootte woensdag ten koste van Feyenoord door naar de halve finale van de KNVB Beker en leek vertrouwen te hebben getankt, want de Friezen waren in de eerste helft opvallend dominant tegen Groningen. Zo heerste Lasse Schöne op het middenveld en raakte Joey Veerman de paal.

Op slag van rust kreeg Heerenveen loon naar werken: Joey Veerman bereikte Henk Veerman, de Heerenveen-spits legde de bal terug en De Jong verschalkte doelman Sergio Padt feilloos in de korte hoek: 1-0.

De tweede helft kreeg een totaal ander gezicht. Opeens was niet Heerenveen, maar Groningen de ploeg die de lakens uitdeelde. De Friezen liepen achteruit en kregen tien minuten voor tijd de rekening gepresenteerd: Suslov stoomde op en schoot de bal knap in de verre hoek: 1-1.

Groningen wilde in de slotminuten erop en erover en kreeg wat mogelijkheden, maar goals vielen er niet meer in het Abe Lenstra Stadion. Groningen blijft de nummer zes van de Eredivisie, Heerenveen is dit weekend ingehaald door Fortuna Sittard en staat nu tiende.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws