Inter kleineert Milan en zet dankzij ontketende Lukaku grote stap naar Scudetto

21-02-2021 16:54
23

De derby van Milaan is zondag een prooi geworden voor Internazionale. In San Siro leidde een ontketende Romelu Lukaku zijn ploeg naar een 0-3 zege op AC Milan, waardoor het gat tussen de nummers één en twee van de Serie A groeit naar vier punten.

De Milanese derby staat garant voor spektakel en dat was zondag niet anders, maar het was alleen Inter dat kwam opdagen. Na amper vijf minuten kwamen de 'bezoekers' in San Siro op een 0-1 voorsprong: Lautaro Martínez kopte feilloos binnen na een voorzet van Lukaku.

Stefan de Vrij had de taak om Zlatan Ibrahimovic te neutraliseren en slaagde daar goed in. Meteen na rust had de Oranje-verdediger het echter aan zijn doelman Samir Handanovic te danken dat de Zweedse topspits niet scoorde. De Inter-doelman keerde twee kopballen van Zlatan op katachtige wijze.

Na een uur spelen deelde Inter de genadeklap uit: wederom was Martínez de gevierde man. En even later werd het nog erger voor Milan. Na twee goals van Martínez was het nu Lukaku zelf die scoorde. De solo voorafgaand aan de goal van de Belgische spits was imponerend.

De Milanese derby was vervolgens gespeeld. Veelzeggend was de wissel van Zlatan, kort na de 0-3 van Lukaku. Het verschil op de ranglijst is nu vier punten in het voordeel van Inter. AS Roma en SS Lazio volgen op zeven punten, terwijl Juventus acht punten minder heeft, maar ook twee wedstrijden minder speelde.