Verbazing in ESPN-studio over Schmidt-keuzes: 'Hij neemt het niet serieus'

Verbazing in ESPN-studio over Schmidt-keuzes: 'Hij neemt het niet serieus'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 17:06zo 21-02-2021 om 17:06

PSV speelt zondagmiddag met een flink gewijzigd elftal in de topper tegen Vitesse. Roger Schmidt stelt dat een aantal spelers rust nodig heeft, maar daar kan ESPN-analist Marciano Vink zich niet in vinden. Kenneth Perez begrijpt de keuzes van Schmidt wél.

"We hebben donderdag een zware wedstrijd gespeeld", doelt Schmidt in gesprek met ESPN op de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Olympiakos (4-2 verlies). "We kwamen vrijdag terug en een aantal spelers hebben veel gespeeld de laatste weken. Ik moet goed voor ze zorgen. Ik heb met de spelers gesproken en mijn beslissingen uitgelegd. Ze snappen het en weten waarom ze niet starten", geeft Schmidt aan.

Vink begrijpt vrij weinig van de beweegredenen van Schmidt, die Philipp Max, Jordan Teze, Mario Götze en Donyell Malen op de bank geposteerd heeft. "Je weet toch ook dat wanneer je een paar wedstrijden achter elkaar speelt, negentig minuten, dat je sterker bent en meer inhoud hebt? Ik hoop dat hij de competitie serieus blijft nemen. Ik vind dit geen opstelling die uitstraalt: wij gaan voor de tweede plaats. Als je met Fein, Guti, Viergever, Mauro en Vertessen begint, vind ik dat je het niet serieus neemt", is hij duidelijk.

Perez is het niet helemaal met zijn collega eens en kan zich wel vinden in de keuzes van Schmidt. "Hij maakt de inschatting: deze spelers hebben nu zoveel gespeeld, ik ben beter af met een fitte Vertessen dan een vermoeide Malen. Dat is zijn interpretatie. Het verbaast mij niet. Hij doet dit het hele seizoen al. Hij denkt blijkbaar heel anders."

De start tegen Vitesse is in ieder geval niet goed voor PSV. Armando Broja heeft de gasten uit Arnhem al snel op voorsprong gezet in het Philips Stadion.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Schmidt?

(665 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws