Lille maakt geen fout in Ligue 1 in aanloop naar EL-return tegen Ajax

21-02-2021 18:57 Laatste update: 19:01
18

Lille OSC heeft in aanloop naar de return tegen Ajax in de Europa League geen fout gemaakt in de Ligue 1. Op bezoek bij Lorient won de ploeg van trainer Christophe Galtier met 1-4, waardoor het de koppositie in Frankrijk stevig in handen houdt.

Lille pakte meteen het initiatief op bezoek bij Lorient en werd na twintig minuten spelen beloond met de openingstreffer. Lorient-verdediger Andrew Gravillon werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman en zorgde daarmee voor de 0-1. Lang kon Lille echter niet genieten van de voorsprong: drie minuten later trok Jérôme Hergault de stand al weer gelijk.

Het zorgde niet voor verwarring bij Lille, dat ondanks de tegenslag de betere ploeg bleef. Vlak voor rust zette José Fonte zijn ploeg weer op voorsprong. Lorient probeerde in de tweede helft vervolgens wel om een gelijkmaker te forceren, maar kreeg na zestig minuten spelen het deksel op de neus. Jonathan Ikoné schoot een vrije trap prachtig achter Matthieu Dreyer.

Het slotakkoord was voor Domagoj Bradaric, die Lille in de blessuretijd van de wedstrijd naar een 1-4 voorsprong schoot. Na een goede counter mocht hij aanleggen oog in oog met keeper Dreyer. Zijn schot werd van richting veranderd en viel binnen. Door de overwinning pakt Lille de koppositie in de Ligue 1 weer over van Olympique Lyon. De voorsprong bedraagt drie punten.