Ajax én PSV favoriet voor belangrijke overwinning in Europa League

Ajax én PSV favoriet voor belangrijke overwinning in Europa League

24-02-2021 18:55 Laatste update: 25-02-2021 19:27
28

Het is erop of eronder voor Ajax en PSV: donderdagavond staat tegen Lille OSC en Olympiakos Piraeus een Nederlands ticket voor de achtste finale van de Europa League op het spel. Dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO!

Ajax
Ajax krijgt Lille op bezoek in de Johan Cruijff, een week na de miraculeuze slotfase in Frankrijk. Een blunder van Nicolás Tagliafico leek Ajax onnodig de das om te doen, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag rechtte de rug, kreeg een strafschop cadeau en maakte de comeback compleet dankzij een goal van Brian Brobbey.

Donderdagavond gaan de koplopers van Nederland en Frankrijk op herhaling. Ajax geldt in eigen huis als de grote favoriet: zet je in op een Amsterdamse zege, dan verdien je elke ingezette euro 1,85 keer terug.

De kans is klein dat Ten Hag een beroep kan doen op Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico. Daartegenover staat de rentree van Ryan Gravenberch, die zijn schorsing heeft uitgezeten. Sébastien Haller (niet ingeschreven) en Andre Onana (dopingschorsing) zijn uiteraard niet van de partij.

Dat Lille de underdog is volgens TOTO, mag een understatement worden genoemd. De odd van 3,80 is potentieel lucratief, maar dan moeten de Fransen dus wel winnen in Amsterdam. Voor een gelijkspel, een resultaat waar Ajax genoeg aan zou hebben, staat een iets lager bedrag: 3,60.

PSV
Voor PSV is de missie duidelijk: winnen van Olympiakos Piraeus, met minimaal twee goals verschil. De Eindhovenaren verdedigden in Griekenland dramatisch, met invaller Timo Baumgartl voorop, en hebben in eigen Philips Stadion wat goed te maken. De twee uitgoals van Eran Zahavi bieden wat dat betreft perspectief.

Na de overwinning op Vitesse (3-1), wordt PSV gezien als de favoriet. Voor elke ingezette euro krijg je 2,01 terug. Alles wijst erop dat Roger Schmidt voor zijn sterkste elf gaat kiezen, nadat hij Donyell Malen, Philipp Max en Mario Götze op de bank liet beginnen tegen Vitesse. Het drietal viel in en was meteen weer cruciaal.

Olympiakos heeft weliswaar minder goede, maar nog steeds prima papieren voor het weerzien met PSV. Voor een Griekse overwinning krijg je 3,35 keer je inzet terug. Daarbij moet worden aangetekend dat Olympiakos niet hoeft te winnen om door te stoten in de Europa League. Aan een gelijkspel heeft de koploper van Griekenland genoeg. Denk je dat het zover komt, zet dan in op een remise (3,35).

Stoten Ajax en PSV door naar de laatste zestien van de Europa League? Speel mee en word Koning TOTO!