Man U overtuigt niet, maar blijft op koers voor hoogst haalbare in Premier League

Man U overtuigt niet, maar blijft op koers voor hoogst haalbare in Premier League

21-02-2021 21:49
5

Manchester United is hard op weg naar het hoogst haalbare in dit Premier League-seizoen: plaatsing voor de Champions League. Koploper Manchester City lijkt al op een onoverbrugbare voorsprong te staan, maar stadgenoot Manchester United heeft zich zondagavond naast nummer twee Leicester City gemeld: Newcastle United ging er met 3-1 af op Old Trafford.

Donny van de Beek moest opnieuw passen vanwege een blessure. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer had moeite om op gang te komen: de eerste kans was dan ook voor de gasten uit Newcastle, maar Joelinton stuitte op doelman David De Gea. Na een half uur spelen werd de wedstrijd alsnog opengebroken door Manchester United. Marcus Rashford begon op links aan een individuele actie en verraste doelman Karl Darlow in de korte hoek.

The Magpies toonden echter karakter en kwamen snel weer op gelijke hoogte: Allan Saint-Maximin dwong De Gea tot een redding en schoot uit de daaropvolgende corner de 1-1 binnen. Manchester United kon weer opnieuw beginnen en moest ook na rust geduld hebben. Na een klein uur viel echter alsnog de 2-1. Daniel James stond opvallend vrij in het drukke strafschopgebied en werkte de bal koeltjes voorbij Darlow.

Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot. Manchester United kreeg een strafschop en vedette Bruno Fernandes mocht vanaf elf meter doen wat hij het liefste doet: 3-1. The Red Devils komen – net als Leicester City – op 49 punten en hebben een marge van zes punten op plek vijf.