Fraser wilde hard ingrijpen in de Arena: 'Uit respect niet na 25 minuten gedaan'

Fraser wilde hard ingrijpen in de Arena: 'Uit respect niet na 25 minuten gedaan'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 22:18zo 21-02-2021 om 22:18

Henk Fraser overwoog om nog voor het half uur drastisch in te grijpen bij Sparta. Hij vond dat zijn spelers zich niet aan de afspraken hieldem tegen Ajax en besloot uit coulance om pas in de rust vier spelers te wisselen.

Kort na de wedstrijd was het grootste chagrijn al verdwenen bij Fraser. "Het schoot even door m'n hoofd om na 25 minuten te wisselen", zegt Fraser tegen ESPN. "Het plan was duidelijk. Wat zij erin moesten steken is lef. Na de goal was dat weg. Er was geen druk op de bal en we bleven staan. Dan kan dat (wisselen, red.) wel eens gebeuren, maar als trainer moet je soms nadenken."

"De spelers werken het hele seizoen al hard. Het was een beetje respect dat ik toonde om het niet na 25 minuten te doen. Het gaat mij om wat je zelf brengt. Vaak verlies je deze wedstrijden, maar het gaat om jezelf. Het ging tien minuten uitstekend, maar daarna durfden we niet meer."

Fraser verwijt zijn spelers echter niets na de 4-2 nederlaag in de Johan Cruijff Arena. "Ze doen echt hun stinkende best. Het kwaliteitsverschil is heel duidelijk, zo eerlijk moet je ook zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws