VP’s Elftal van de Week: drie spelers Utrecht en Ajax, twee PSV-invallers

VP’s Elftal van de Week: drie spelers Utrecht en Ajax, twee PSV-invallers

22-02-2021 10:00 Laatste update: 10:09
35

FC Utrecht begon de Eredivisie-speelronde op vrijdagavond met een monsterscore tegen Willem II (6-0). De ploeg uit de Domstad levert drie spelers af aan het Elftal van de Week van VoetbalPrimeur, net als Ajax. PSV is met twee invallers van de partij.

Eric Oelschlägel (FC Utrecht)
Het was een rustige avond voor de Utrecht-goalie, die van trainer René Hake de voorkeur krijgt boven Maarten Paes. Hij bewijst de laatste weken waarom: de Duitser maakt een solide indruk en tegen Willem II hield hij zijn doel schoon. Hij zette zijn verdediging goed neer en die ene keer dat hij in moest grijpen, deed hij dat goed.

Wedden

Meer odds

Hidde ter Avest (FC Utrecht)
De stap van Ter Avest naar Utrecht blijkt voor de Domstedelingen een schot in de roos. Tegen Willem II kreeg hij alle ruimte om naar hartenlust aan te vallen en daar maakte hij dankbaar gebruik van door al na drie minuten de openingstreffer achter de verbouwereerde Aro Muric te schieten.

Lisandro Martínez (Ajax)
De Argentijn krijgt de laatste weken de kans in de achterhoede bij Ajax en heeft deze met beide handen aangegrepen. Ook tegen Sparta liet hij zien waarom Ten Hag eigenlijk niet om hem heen kan. Fel op de momenten dat het moest en ook in de passing deed Martínez het uitstekend. Ten Hag heeft wat te kiezen achterin bij Ajax.

Tyronne Ebuehi (FC Twente)
FC Twente schoot tegen Feyenoord uit de startblokken en het was Ebuehi die de Enschedeërs al na veertien minuten spelen op een 2-0 voorsprong zette. De rechtsback, niet vies van een rush op zijn tijd, maakte Steven Berghuis onschadelijk én gaf zijn visitekaartje af op de helft van Feyenoord.

Jari Vlak (FC Emmen)
Een FC Emmen-speler kan natuurlijk niet ontbreken in het Elftal van de Week na de eerste overwinning van dit seizoen. Vlak greep de hoofdrol bij de ploeg van Dick Lukkien tegen PEC Zwolle: hij bereidde de 2-1 van Michael de Leeuw voor en zorgde na zeventig minuten spelen zelf voor de 3-1.

Fredrik Midtsjö (AZ)
Hij is de motor op het AZ-middenveld, gezegend met een geweldig inzicht. Ook tegen VVV-Venlo strooide Midtsjö weer met passes, waardoor zijn medespelers gevaarlijk konden worden op de vijandelijke helft.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Nog een speler van FC Utrecht? Ja, nóg een speler van FC Utrecht. Van de Streek speelde 66 minuten mee, zorgde voor de assist bij de 0-1 en tekende zelf voor de 0-2 en 0-3. Ruim een uur gespeeld, betrokken bij drie doelpunten.

Mario Götze (PSV)
Startte op de PSV-bank in de topper tegen Vitesse, maar trainer Roger Schmidt had hem in de tweede helft hard nodig om de overwinning uit het vuur te slepen. De Duitse spelmaker bewees zijn waarde door de 2-1 én de 3-1 achter Remko Pasveer te tikken.

Dusan Tadic (Ajax)
Tegen Lille OSC als 'nummer 9', tegen Sparta weer als linksbuiten. Het lijkt Tadic niet veel uit te maken: de Ajax-aanvoerder was met drie assists een van de uitblinkers bij de ploeg van Erik ten Hag, die hem met het oog op de return tegen Lille na 59 minuten spelen naar de kant haalde.

Sébastien Haller (Ajax)
Volledig uitgerust – hij maakte tegen Lille natuurlijk geen minuten – verscheen Haller aan de aftrap tegen Sparta. De Fransman maakte het leven van de Sparta-verdedigers zuur en zorgde al snel voor de 1-0 en 2-0. Een uitstekende troef voor de Amsterdammers in de Eredivisie.

Donyell Malen (PSV)
Twee PSV-spelers in ons Elftal van de Week, allebei kwamen ze tegen Vitesse als invaller binnen de lijnen. Malen moest na rust wat veranderen aan de 0-1 achterstand van PSV en dat deed hij met de 1-1. Niet veel later leverde hij de assist bij de 2-1 van Götze. De Duitse oefenmeester heeft zijn topspelers hard nodig.