Breaking news

Tadic en Dumfries vliegen elkaar aan: "Je moet niet over mijn moeder gaan praten"

Van Hooijdonk, Janssen en Afellay kritisch: 'Alsof PSV tegen Geldrop speelt'

Van Hooijdonk, Janssen en Afellay kritisch: 'Alsof PSV tegen Geldrop speelt'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 23:44zo 21-02-2021 om 23:44

Het tactisch beleid van Roger Schmidt zorgt ook bij de tafelgasten van Studio Voetbal voor verbazing. De PSV-trainer gooide na de Europa League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus zijn elftal overhoop: onder meer Donyell Malen, Mario Götze en Philipp Max kwamen zondag tegen Vitesse pas na rust binnen de lijnen.

PSV won uiteindelijk met 3-1 van de concurrent, maar Pierre van Hooijdonk blijft de beslissingen van Schmidt vreemd vinden. "Ik heb een beetje het idee dat Schmidt nog steeds denkt dat hij in de voorbereiding zit. Dat hij vandaag (zondag, red.) tegen Geldrop heeft moeten spelen en dat de competitie straks op 1 juni gaat beginnen", aldus Pi-Air, die aanstipt dat Noni Madueke en Cody Gakpo de enige niet beschikbare aanvallers zijn, afgezien van de zwaar geblesseerde Richard Ledezma en Maximiliano Romero. "Je kan wel blessures hebben, maar je zet je beste speler – Malen – op de bank. Tja..."

Schmidt gaf na afloop aan dat hij zijn beste spelers voor de slotfase wilde bewaren, als de tegenstander vermoeid zou raken. "Maar het had in de eerste helft al beslist kunnen zijn", werpt Theo Janssen tegen. "Vitesse had al met 2-0, 3-0 voor kunnen staan. Hij besliste om met 5-3-2 te spelen. Nou, dat pakte heel slecht uit. Hij heeft het niet voor niets in de rust aangepast naar het vaste systeem."

Ibrahim Afellay is het met zijn tafelgenoten eens. "Uiteindelijk is dit wat je het liefst doet als speler, zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Een Malen op tachtig procent is toch nog steeds beter dan een Vertessen? Kom op, het is je topscorer! Dat heeft hij vandaag (zondag, red.) ook weer bezig. Maar ja, hij had weer een Hans Kazàn in gedachten..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws