'Promes op koers voor definitief vertrek: mogelijk 7 tot 8 miljoen euro voor Ajax'

'Promes op koers voor definitief vertrek: mogelijk 7 tot 8 miljoen euro voor Ajax'

22-02-2021 07:46
51

De Russische transfermarkt sluit 25 februari, maar Spartak Moskou gaat nog steeds uit van de komst van Quincy Promes. Nog altijd ligt er geen akkoord met Ajax.

Volgens De Telegraaf is de terugkeer van Promes naar Moskou niét van de baan. Sterker nog, Spartak heeft een akkoord met de 29-jarige aanvaller en is 'op een haar na rond' met Ajax. De tijd begint hoe dan ook te dringen: donderdagavond sluit de transfermarkt in Rusland.

De ochtendkrant heeft nieuwe informatie over de voorwaarden rond de Promes-transfer. Aanvankelijk zou de Oranje-international verhuurd worden met optie tot koop. Maar, zo meldt De Telegraaf, nu lijkt het erop dat Promes definitief door Ajax aan Spartak wordt verkocht voor een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro. Ook een verhuur met een verplichte koop in de zomer is nog een optie.

"Of er ontwikkeling in is? Zelfde status", zei trainer Erik ten Hag zondag na de zege van Ajax op Sparta over Promes in gesprek met ESPN. "Hij is in verregaande onderhandeling, een broedende kip moet je niet storen."

Promes speelde tussen 2014 en 2018 al voor Spartak en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer. Ajax betaalde twee jaar geleden ruim vijftien miljoen euro voor Promes, die overkwam van Sevilla. De Amsterdamse club speelde al in op zijn vertrek door Oussama Idrissi te huren van Sevilla.