Ten Hag krijgt tips van Janssen en Van Hooijdonk: 'Vooral de vraag met Blind'

Ten Hag krijgt tips van Janssen en Van Hooijdonk: 'Vooral de vraag met Blind'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 09:42ma 22-02-2021 om 09:42

Erik ten Hag moet een nieuwe puzzel leggen voor de Europa League-return tegen Lille OSC, zien de NOS-analisten van Studio Voetbal. Een week na de 1-2 zege in Frankrijk is Daley Blind een optie als centrumverdediger, linksback en controlerende middenvelder.

Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui zijn hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar en dus moet Ten Hag keuzes maken. "Het wordt vooral de vraag wat Ten Hag met Blind gaat doen: gaat hij op het middenveld of in de verdediging spelen?", zegt Theo Janssen. "Ik zou Blind op het middenveld zetten en Martínez achterin zetten."

Pierre van Hooijdonk is het eens met Janssen. "Ik zou Blind ook op het middenveld houden, want de type aanvallers van Lille zijn hele snelle spelers en ook fysiek sterke gasten. Daar kan Blind het lastig tegen krijgen. Op het middenveld heerst hij ook." Janssen beaamt dat: "Dat liet Blind donderdag ook op het middenveld zien. Hij vulde dat gewoon heel erg goed in."

Ten Hag kon zondag tegen Sparta (4-2) een aantal spelers sparen. Zo begon Davy Klaassen op de bank en werden Dusan Tadic en Antony gewisseld. "Het eerste uur zag ik een prima Ajax met schitterende goals. Dat wil je", aldus de Ajax-trainer op de persconferentie. "Het is jammer dat er geen publiek bij was, want de supporters zouden op de tribunes hebben genoten van de kwaliteit van de goals."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws