PSV-iconen zijn 'onbegrijpelijke' Schmidt zat: 'Het is toch niet te geloven?'

PSV-iconen zijn 'onbegrijpelijke' Schmidt zat: 'Het is toch niet te geloven?'

22-02-2021 12:10 Laatste update: 12:19
171

Willy en René van de Kerkhof worden Roger Schmidt langzaam maar zeker beu. De PSV-trainer speelde zondag tegen Vitesse (3-1) met vuur, vinden de clubiconen.

René van de Kerkhof kan niet begrijpen waarom Schmidt zonder Donyell Malen en Mario Götze startte in Eindhoven. Bovendien koos de Duitse trainer plotseling voor een 5-3-2-systeem. "Het is toch niet te geloven? Zo roep je iets over jezelf af", foetert hij tegenover Omroep Brabant. "De eerste helft was dit ook het geval. Als PSV 2-0 of 3-0 achter had gestaan, was het een verloren wedstrijd geweest."

"Het is toch onbegrijpelijk dat je als je goede spelers hebt die op de bank laat beginnen?", vervolgt René. "Dan kan Schmidt wel zeggen dat dit zijn aanpak is - het liep zondag nog goed af - maar het kan ook een keer verkeerd gaan. Ik dacht echt: als hij deze wedstrijd weer met zo'n circus begint, is het afgelopen voor Schmidt. Maar Malen en Götze redden hem."

"Ik kan het niet meer volgen", vult broer Willy aan. Hij vindt het hoog tijd voor maatregelen vanuit de clubleiding of spelersgroep. "Hoe haalt Schmidt het in zijn hoofd om met zo'n fantasieopstelling te beginnen? Het wordt tijd dat iemand hier iets van zegt! Malen, Götze, Mo Ihattaren en Cody Gakpo moeten gewoon iedere wedstrijd, mits ze fit zijn, spelen. Dat staat buiten kijf."