'Ik moest sorry zeggen omdat ik de PSV-opstelling nu ook niet meer begreep'

'Ik moest sorry zeggen omdat ik de PSV-opstelling nu ook niet meer begreep'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 14:54ma 22-02-2021 om 14:54

Ook Aad de Mos keek zondag raar op toen hij de opstelling van PSV te zien kreeg. De gewezen trainer kon niet aan zijn vrienden uitleggen waarom trainer Roger Schmidt voor die formatie had gekozen.

Schmidt hield spelers als Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen op de bank en koos voor een andere formatie in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de eerste helft liep dat faliekant mis, maar na rust speelde PSV weer in de 'gebruikelijke' formatie en rechtten ze de rug door met 3-1 te winnen. De Mos zag het, zo liet hij weten aan het Eindhovens Dagblad, met belangstelling aan.

De Hagenaar kreeg voor de wedstrijd de opstelling doorgestuurd. "Ik werd in apps met supporters van PSV en vrienden benaderd en ik moest sorry zeggen, omdat ik het nu ook niet meer begreep. Toen ging ik zitten puzzelen hoe veel verdedigers en hoe veel middenvelders het zouden zijn en het kon niet anders dan vijf man achterop zijn."

Schmidt mag volgens De Mos van geluk spreken dat de wedstrijd toch nog in het voordeel van PSV uitviel. "Dit was echt roulette", benadrukt hij. "De messen waren al geslepen in de praatprogramma's en hij maakt aparte keuzes. Wij begrijpen het niet en misschien doen we dat volgend jaar wel, maar op korte termijn werken is ook belangrijk. Ik weet niet of hij die tijd gaat krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws