Van Basten tipt Feyenoord: 'Dan moeten zij zorgen dat ze een stapje extra doen'

Van Basten tipt Feyenoord: 'Dan moeten zij zorgen dat ze een stapje extra doen'

22-02-2021 15:49 Laatste update: 23-02-2021 10:40
62

Marco van Basten vindt dat Steven Berghuis niet te vaak mee moet verdedigen bij Feyenoord. Volgens de topspits van weleer is dat de taak van verdedigers en middenvelders.

Berghuis kreeg in de bekerwedstrijd bij SC Heerenveen (4-3 nederlaag) twee keer geel en dus rood. Volgens Van Basten was dat te wijten aan de defensieve arbeid die de Feyenoord-captain moet uitvoeren. "Als rechtsbuiten moet hij met zijn man mee, maar hij is natuurlijk niet heel sterk in verdedigen", zegt de Ziggo-analist tijdens Rondo. "Dan komen er tackles die niet heel handig zijn."

Feyenoord zou, zo laat de voormalig bondscoach weten, moeten overwegen om Berghuis van zijn defensieve taken te ontzien. "Dan moeten de rechtsback en de rechtshalf maar zorgen dat ze een stapje extra doen. Dat zouden de afspraken moeten zijn, maar nu willen we dat hij aanvalt en ook steeds mee terug gaat om achterin te verdedigen. Dat staat bij Feyenoord gewoon niet goed."

De Rotterdammers, die afgelopen weekend bij FC Twente op 2-2 bleven steken, werken nu toe naar hun volgende competitiewedstrijden. Op woensdag staat de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen op de rol; op Super Sunday, 28 februari, speelt de formatie van trainer Dick Advocaat tegen AZ.