Boodschap Jansen kwam als verrassing voor Kongolo: Heb dat ook gezegd

Boodschap Jansen kwam als verrassing voor Kongolo: "Heb dat ook gezegd"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 18:35ma 22-02-2021 om 18:35

Rodney Kongolo had niet verwacht dat hij tegen FC Groningen gepasseerd zou worden. Trainer Johnny Jansen koos voor een middenveld met Siem de Jong, Lasse Schöne, Tibor Halilovic en Joey Veerman.

Dat zag Kongolo niet aankomen. "Ik hoorde een dag voor de wedstrijd dat ik niet zou gaan starten en dat is gewoon jammer", zegt Kongolo tegen het Friesch Dagblad. "Want net nu ik er voor mijn gevoel terug in begon te komen, word je weer opzij gezet. Ik begreep die beslissing niet helemaal en heb dat ook gezegd."

Kongolo speelde alsnog 45 minuten, omdat Schöne vanwege liesklachten niet door kon spelen. Hij hoopt vrijdag tegen PEC Zwolle weer in de basis te staan. "Maar ook wanneer dat niet gebeurt, blijf ik gewoon doorgaan. Ik ben niet iemand die in teleurstellingen blijft hangen en als ik er in kom, zal ik klaar zijn om het team te helpen."

Kongolo weet niet of hij Jansen tegen Groningen heeft overtuigd. "Geen idee. Ook toen de trainer de vorige keren voor anderen koos, had ik niet het gevoel dat ik het slecht deed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws