Cambuur maakt opnieuw geen fout, Go Ahead zonder moeite langs Jong AZ

22-02-2021 23:20 Laatste update: 23-02-2021 00:03
18

SC Cambuur heeft maandag geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht werd gewonnen en daarmee herstelt de ploeg van Henk de Jong zich van de remise bij Jong Ajax.

Jong Utrecht - Cambuur 1-3
Cambuur had weer topscorer Mühren nodig om los te breken van de tegenstander. De spits maakte op slag van rust zijn 25e goal van het seizoen. En toen Cambuur na een uur op een 0-2 voorsprong kwam (eigen goal van Raymond Huizing), leek de wedstrijd gespeeld.

Tim Pieters maakte de wedstrijd vlak voor tijd nog spannend met de aansluitingstreffer, maar Issa Kallon gaf een minuut later het perfecte antwoord van Cambuur. De voorsprong van Cambuur op nummer twee De Graafschap bedraagt vier punten, al hebben de Doetinchemmers nog een wedstrijd tegoed.

Jong AZ - Go Ahead Eagles 0-3
Go Ahead Eagles blijft bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedraaien. Op bezoek bij Jong AZ werd er een zeer solide 0-3 overwinning uit het vuur gesleept door de ploeg van trainer Kees van Wonderen. Verdediger Sam Beukema was wederom trefzeker.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. Beide ploegen keken even de kat uit de boom, maar het wat Go Ahead dat na ongeveer twintig minuten spelen beter in de wedstrijd kwam. Het resulteerde na een halfuur spelen in een uitgelezen kans om de score te openen. De bal ging op de stip, nadat Bas Kuipers werd neergelegd in het strafschopgebied van Jong AZ. Jeroen Veldmate maakte vanaf elfmeter geen fout: 0-1.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het duel al zo goed als beslist. Ioannis Botos zette al snel de 0-2 op het scorebord, Sam Beukema maakte er een paar minuten later 0-3 van. Beukema kopte de bal via de onderkant van de lat binnen. De bal stuiterde vervolgens weer het veld in, waar Veldmate en Jacob Mulenga het zekere voor het onzekere namen.

Door de overwinning blijft Go Ahead stevig op de vijfde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg heeft een achterstand van tien punten op koploper SC Cambuur, dat ook een wedstrijd minder gespeeld heeft. Jong AZ staat met 22 punten op een achttiende plaats.