'Mourinho onder druk: Tottenham Hotspur laat oog vallen op Nagelsmann'

'Mourinho onder druk: Tottenham Hotspur laat oog vallen op Nagelsmann'

23-02-2021 08:47
46

Voor José Mourinho wachten twaalf cruciale dagen bij Tottenham Hotspur. Dat meldt The Telegraph. Spurs-voorzitter Daniel Levy heeft zijn oog al laten vallen op RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann.

Tottenham verloor vijf van zijn laatste zes duels en is afgezakt naar plek negen in de Premier League. Mourinho staat daardoor onder druk, maar de Portugese manager krijgt voorlopig de tijd om het tij te keren. Levy wil Mourinho de kans geven om de ploeg vlot te trekken en het seizoen te eindigen met een prijs. De komende twaalf dagen worden daarom zeer belangrijk, weet de Engelse krant.

Voor Tottenham wacht donderdag de return tegen Wolfsberger AC, nadat de heenwedstrijd in Oostenrijk al met 1-4 werd gewonnen. Bovendien zijn de Londenaren nog in de race voor de League Cup. In de competitie wachten de komende weken duels met achtereenvolgens Burnley, Fulham en Crystal Palace, voordat op 14 maart een bezoek aan bittere rivaal Arsenal op het programma staat. Mourinho zal de jacht op plek vier moeten inzetten met zijn team.

Mocht Tottenham namelijk geen Champions League-voetbal afdwingen, dan is het allerminst uitgesloten dat Mourinho na dit seizoen wordt ontslagen. Nagelsmann is in dat geval de eerste keus om hem te vervangen. De Duitser zou wel openstaan voor een overstap naar de Premier League.