Nieuwe inkomstenbron voor Eredivisie: 'Fantasy Football' komt naar Nederland

Nieuwe inkomstenbron voor Eredivisie: 'Fantasy Football' komt naar Nederland

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 10:20di 23-02-2021 om 10:20

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 10:36di 23-02-2021 om 10:36

De Eredivisie is een samenwerking aangegaan met de Fantasy Voetbalgame Sorare. Dat maakt het via officiële kanalen bekend. Voetballiefhebbers kunnen vanaf dit moment digitale kaarten kopen van spelers uit de Eredivisie, die een score hebben gebaseerd op de recente prestaties van de voetballers.

De Eredivisie is na de Belgische Jupiler Pro League, de Zuid-Koreaanse K League, de Japanse J1 League en de Amerikaanse MLS de vijfde competitie die zich aansluit bij Sorare. "Millennials houden zich steeds minder bezig met sportuitzendingen in formats die hen niet aanspreken. In een economie waarin de aandacht van het publiek de meest waardevolle valuta is, vormen games een nieuwe manier waarop voetbalmerken deze zeer specifieke en tegelijk zeer gewilde doelgroep kunnen bereiken", stelt Nicolas Julia, CEO van Sorare, in een reactie.

De Eredivisie bereikt door de samenwerking met Sorare een nieuwe internationale markt en hoopt de fanbase in Azië en Amerika uit te breiden. Sorare maakt daar al een grote groei door. "Sorare stelt ons in staat nieuwe, jonge doelgroepen te bereiken, met name in Azië en Amerika, en die in Europa verder te verbinden door hun innovatieve oplossing. We zijn erg trots op deze nieuwe samenwerking", geeft Marc Rondagh, Business Development Manager Eredivisie CV, aan.

Het boort een nieuwe inkomstenbron aan voor de Eredivisie, aangezien er een nieuwe categorie gamelicenties wordt gecreëerd: fantasy voetballicenties. "Gegeven de huidige wereldwijde situatie krijgen voetbalcompetities hiermee een nieuwe mogelijkheid om publiek aan te trekken en mensen geïnteresseerd te houden. Voetbalclubs kunnen tevens hun inkomstenstromen op deze manier diversifiëren", sluit Julia af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws