Teleurstelling bij PEC: 'Voelde alsof er barst in ruit zat, moest een nieuwe in'

Teleurstelling bij PEC: 'Voelde alsof er barst in ruit zat, moest een nieuwe in'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 11:39di 23-02-2021 om 11:39

Bram van Polen staat achter het besluit van PEC Zwolle om John Stegeman op straat te zetten, maar stelt wel dat niemand bij de club dit wilde. De aanvoerder neemt het op voor Stegeman, die na de nederlaag tegen FC Emmen (3-2) op straat werd gezet.

"Het leek alsof het andersom was; dat wíj laatste stonden. Dit was niet meer slecht te noemen, het was dramatisch", vertelt Van Polen in gesprek met Voetbal International. "Dat was ook de mening van technisch manager Mike Willems, die Stegeman zaterdagavond bij hem in kantoor riep. "John voelde de bui natuurlijk wel een beetje hangen. John is een fantastische gozer, dus het was absoluut geen leuke beslissing. Sterker nog, het is heel klote", geeft Willems aan.

Het was echter een beslissing die genomen moest worden, stelt Willems. "Je moet in het belang van de club denken, dat heb ik uitgelegd. John gaf daarop aan dat hij de beslissing respecteert", vervolgt Willems, die bijgestaan wordt door aanvoerder Van Polen. "Het voelde alsof er een barst in de voorruit zat die steeds groter werd. Op een gegeven moment was het gewoon niet meer te houden. Dan moet er een nieuwe ruit in."

"We speelden met zó weinig vertrouwen, zo schijterig. Dat zal misschien ook deels met de trainer te maken hebben, maar we zijn allemaal wel volwassen kerels", aldus Van Polen. "Alleen weet je: in het voetbal wordt altijd de trainer ontslagen en niet de spelers. We wilden het seizoen goed afsluiten, zodat John hier door de voordeur kon vertrekken, maar wij hebben hem in de steek gelaten. Dat doet pijn. Het voelt een beetje als een dag van rouw."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws