'Zat te genieten van team dat beter kan worden dan Ajax van twee jaar geleden'

'Zat te genieten van team dat beter kan worden dan Ajax van twee jaar geleden'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 13:24di 23-02-2021 om 13:24

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 14:11di 23-02-2021 om 14:11

Henk Spaan denkt dat Ajax dit seizoen hoge ogen kan gooien in de Europa League. De columnist van Het Parool looft Erik ten Hag, die de juiste balans bij zijn ploeg gevonden lijkt te hebben. 

Ten Hag zet de poppetjes volgens Spaan steeds vaker op de goede plek, al begrijpt hij de uitspraken over Blind niet helemaal. 'Blind, blijft hij beweren, is als centrale verdediger het beste. Het standpunt is hem gegund, zolang hij hem er niet meer neerzet. Martínez en Álvarez serveerde hij af totdat hij het licht zag: Martínez en Álvarez zijn wezenlijke bouw­stenen in dit project', stelt Spaan in Het Parool.

'De eerste helft tegen Sparta bood uitzicht op een wervelend elftal met Kudus als de grote ster waaromheen alles beweegt', is Spaan lyrisch. 'Ik zat te genieten van een team dat misschien nog wel beter kan worden dan het geweldige Ajax van twee jaar geleden.'

Spaan denkt dat Ten Hag, mocht hij vasthouden aan zijn strategie, aan het bouwen is aan een team dat kans maakt op de Europa League-beker. 'Het staat vast dat Ten Hag, met zijn karakterologische haken en ogen, een toptrainer is. Voor de tweede keer is hij erin geslaagd om een in potentie geduchte Europees titelkandidaat op te bouwen. Deze keer kwam hij overduidelijk op eerder in­genomen standpunten terug. Hij heeft ingezien dat evenwicht een doorslag­gevende sleutel tot succes is', sluit de columnist af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws