Egbers reageert: 'Waarom dat vuurwerk op dag dat niemand er rekening mee houdt'

Egbers reageert: 'Waarom dat vuurwerk op dag dat niemand er rekening mee houdt'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 14:14di 23-02-2021 om 14:14

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 14:36di 23-02-2021 om 14:36

Tom Egbers kreeg op social media de wind van voren, nadat hij voor de samenvatting van FC Twente – Feyenoord refereerde aan de vuurwerkramp in Enschede. Volgens de presentator van Studio Sport heeft hij niets verkeerds gezegd.

De samenvatting werd ingeleid door een filmpje van de vroege zondagochtend, waarop te zien was hoe FC Twente-fans de Feyenoord-selectie met vuurwerk uit hun slaap wilden houden. Egbers sprak over 'aanhangers van FC Twente uit Enschede, dat toch een geschiedenis heeft met vuurwerk'. 

Egbers stuurde een schriftelijke reactie naar Eddy van der Ley, presentator van VoetbalTijd. "Ik heb de indruk dat sommige mensen niet goed geluisterd hebben en er dan meteen met gestrekt been ingaan", leest Van der Ley voor. "Het komt hier op neer: er zijn natuurlijk veel mensen in Enschede en heel Twente die een naaste, een familielid, een vriend of een andere relatie hebben verloren op 13 mei 2000."

Volgens Egbers is het afsteken van vuurwerk voor sommige van die mensen nog steeds zeer beladen. "Ik heb familie en vrienden, die wonen vlakbij wat eens Roombeek was", aldus de NOS-presentator. "Ik weet hoe zij erover denken. Zouden de mensen die het vuurwerk gisteren (zondag, red.) afstaken nog stilstaan bij het trauma van de familieleden van slachtoffers? Of bij de zwaargewonden?"

"Waarom dat vuurwerk op een dag dat niemand er rekening mee houdt? Ik heb niets principieels tegen vuurwerk, maar op oudejaarsavond graag", besluit Egbers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws