'De Koning treedt af', VVV-Venlo gaat op zoek naar nieuwe trainer

'De Koning treedt af', VVV-Venlo gaat op zoek naar nieuwe trainer

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 16:02di 23-02-2021 om 16:02

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 16:07di 23-02-2021 om 16:07

Hans de Koning vertrekt na anderhalf jaar bij VVV-Venlo. De zestigjarige Rotterdammer stapte halverwege het vorige seizoen in bij VVV, maar zal over een paar maanden afzwaaien bij de Noord-Limburgers.

Dat heeft VVV bekendgemaakt via de officiële kanalen. "Tijdens de structurele gesprekken die wij met Hans hebben gevoerd, hebben we het uiteraard ook over zijn toekomst gehad. Daarin proefden we echter dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar", legt technisch manager Stan Valckx uit. "Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat besluit respecteren we."

De Koning liet zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ al weten dat er 'wat dingen' rondom hem speelden. "De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen", voegt hij hier dinsdag aan toe. "En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken."

De Koning begon in januari 2020 bij de negende club in zijn carrière. VVV streed toen tegen degradatie, maar was opgeklommen naar plek dertien toen het seizoen werd stilgelegd. De Noord-Limburgers leden dit seizoen een blamerende 0-13 nederlaag tegen Ajax, maar haalden ook de halve finale van de KNVB Beker, waarin ze het begin maart opnemen tegen Vitesse. Na 22 wedstrijden staat VVV veertiende in de Eredivisie en lijkt het voorlopig gevrijwaard van degradatiezorgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws