Breaking news

LIVE: Lille blijft aandringen, Ten Hag grijpt in en brengt spits in na uur spelen

'VVV verloor met 0-13 van Ajax en zette toen een goede reeks neer: kunnen wij ook'

'VVV verloor met 0-13 van Ajax en zette toen een goede reeks neer: kunnen wij ook'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 17:58di 23-02-2021 om 17:58

Pol Llonch miste de twee meest recente wedstrijden van Willem II en zag zijn ploeg met 5-0 van Feyenoord en met 0-6 (!) van FC Utrecht verliezen. De Catalaanse controleur wil er tijdens de degradatiekraker tegen ADO Den Haag koste wat kost weer bij zijn: en dus grijpt hij naar de pijnstillers.

De belangen zijn woensdagmiddag levensgroot tijdens het inhaalduel in Tilburg: de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie staan bij aanvang allebei op dertien punten en kunnen allebei een mokerslag uitdelen aan de concurrent. "Als er risico genomen moet worden, dan is het wel bij deze wedstrijd", verklaart Llonch dan ook in gesprek met het Brabants Dagblad.

De 28-jarige middenvelder raakte geblesseerd in een andere degradatiekraker – de thuiswedstrijd tegen Emmen – en is pas net terug op de groepstraining. "Na mijn vorige blessure, aan m'n enkel, deed ik na één keer trainen al weer mee. Toen heb ik vijf wedstrijden in vier weken gespeeld. Het kan dus wel", vertelt hij. "Niet ideaal, maar er is geen tijd om te wachten op een ideale situatie."

Het water staat Willem II namelijk aan de lippen: de hemelbestormer van vorig seizoen balanceert al tijdenlang op de rand van de Keuken Kampioen Divisie-afgrond. Llonch heeft zich zitten verbijten tijdens de voorbije wedstrijden. "Het is vreselijk om op zo'n manier te moeten toekijken, zeker als het slecht gaat. Na afloop voelde ik me fysiek ziek", vertelt hij over de 5-0 tegen Feyenoord, die hij thuis via zijn tv volgde. De middenvelder heeft er echter vertrouwen in dat De Tricolores het tij kunnen keren. "Hoezo zou het vertrouwen weg zijn na twee grote nederlagen? VVV verloor met 0-13 van Ajax en zette daarna een goede reeks neer. Dat kunnen wij ook."

Willem II en ADO trappen woensdag om 16.30 uur af in het Koning Willem II Stadion. De voorsprong op hekkensluiter FC Emmen is sinds vorig weekend vier punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat deze wedstrijd eindigen?

(375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws