Update: Koch verlaat België definitief en laat kassa bij PSV rinkelen

Update: Koch verlaat België definitief en laat kassa bij PSV rinkelen

23-02-2021 18:31 Laatste update: 25-02-2021 14:51
42

Menno Koch gaat een mooie transfer tegemoet. De Nederlandse verdediger van KAS Eupen, die door PSV werd opgeleid, staat op het punt om een contract te tekenen bij CSKA Sofia.

Koch speelt met Eupen op het hoogste Belgische niveau, maar krijgt volgens het Eindhovens Dagblad nu de kans om bij de nummer twee van Bulgarije te tekenen. CSKA Sofia, dat met Ludogorets strijdt om de landstitel en een plekje in de voorronde van de Champions League, heeft een contract tot en met juni 2024 klaarliggen voor de 26-jarige verdediger.

Het is niet duidelijk wat de Bulgaarse topclub voor Koch zal betalen, maar zeker is in ieder geval wel dat PSV een klein bedrag aan opleidingsvergoeding aan de transfer over zal houden als het allemaal rondkomt. De stopper uit Heeze reist donderdag af naar Sofia om medisch gekeurd te worden.

Elf jaar lang liep Koch in de jeugdopleiding van PSV rond en dat is ook de reden dat de Eindhovenaren een opleidingsvergoeding aan zijn transfer overhouden. Hij speelde twee competitiewedstrijden voor PSV en kwam op huurbasis uit voor FC Utrecht en NAC, waarna hij in 2019 naar Eupen trok. Daar is hij niet onomstreden, maar toch slaan de Bulgaren toe.

Update: Menno Koch heeft zijn transfer te pakken. De Belgische club KAS Eupen bevestigt donderdag dat de 26-jarige verdediger per direct overstapt naar CSKA Sofia uit Bulgarije. Koch stond na periodes bij PSV en NAC Breda twee jaar onder contract bij Eupen, waar hij was uitgegroeid tot een vaste waarde. Een deel van de transfersom gaat naar PSV.