Ajax haalt Heerenveen-talent en geeft eigen jeugdspelers een contract

Ajax haalt Heerenveen-talent en geeft eigen jeugdspelers een contract

23-02-2021 18:49 Laatste update: 19:16
97

Ajax heeft dinsdagmiddag drie talenten langer vastgelegd. Dat is te lezen op de site van de regerend landskampioen. Kristian Hlynsson verlengt zijn verbintenis en voor Rico Speksnijder en Yoram Boerhout zijn het hun eerste professionele contracten in Amsterdam.

Boerhout speelt op dit moment nog in de jeugd van Heerenveen, maar na dit seizoen trekt de 15-jarige spits naar Ajax om daar in het Onder 18-elftal te gaan spelen. Hij heeft een verbintenis tot medio 2024 ondertekend in de Johan Cruijff Arena.

Voor Speksnijder is het een extra bijzondere dag. Hij werd dinsdag zestien jaar oud en tekende meteen zijn eerste profcontract bij Ajax, dat hem ook tot en met juni 2024 vast heeft liggen. Speksnijder is een aanvallende middenvelder die al twee jaar in de Amsterdamse jeugd speelt.

Tenslotte heeft ook het IJslandse talent Hlynsson bijgetekend bij de regerend landskampioen. In januari 2020 kwam de middenvelder over van Breidablik en hij maakte al zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong Ajax. De verbintenis van de IJslander liep medio 2022 af, maar is met een seizoen verlengd.