Opstellingen: Ziyech krijgt ook in Europa geen basisplek tegen offensief Atlético

Opstellingen: Ziyech krijgt ook in Europa geen basisplek tegen offensief Atlético

23-02-2021 20:06
83

Hakim Ziyech heeft weer geen basisplaats gekregen van Chelsea-trainer Thomas Tuchel. De ploeg uit Londen speelt dinsdagavond zonder de Marokkaanse spelmaker in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid.

In de belangrijke wedstrijden kiest Tuchel niet voor Ziyech en dus zit hij, net als in de laatste vijf Premier League-wedstrijden, op de reservebank van The Blues. Callum Hudson-Odoi en Mason Mount staan wel in de ploeg en zijn de vleugelaanvallers die spitsen Timo Werner en Olivier Giroud moeten bevoorraden. Chelsea opereert in een systeem met drie centrumverdedigers.

Wedden

Meer odds

Atlético zet daar een bijzonder aanvallende opstelling tegenover. Met Luis Suárez, Joao Félix, Thomas Lemar en Ángel Correa staan er vier offensief ingestelde spelers op het wedstrijdformulier en daarnaast zijn er ook nog drie middenvelders om hen van ondersteuning te voorzien. Trainer Diego Simeone kiest voor een 4-4-2-formatie, maar dat zou zomaar eens kunnen veranderen in een 3-5-2.

De Nederlandse inbreng blijft dinsdagavond ook in de andere achtste finale beperkt, want ook Wesley Hoedt heeft geen basisplaats gekregen. SS Lazio speelt met Patric, Francesco Acerbi en Mateo Musacchio in de verdediging en heeft twee vleugelspelers die de hele zijkanten bestrijken. Bij wereldkampioen Bayern München is er een basisplaats voor de jonge Jamal Musiala.