Jong PSV en Helmond in evenwicht, Jong Ajax geeft winst uit handen na bizar slot

23-02-2021 23:00 Laatste update: 23:18
39

Jong PSV en Helmond Sport hebben allebei een punt overgehouden aan hun Keuken Kampioen Divisie-treffen: 2-2. Eerder op de avond verloor Jong Ajax na een krankzinnige slotfase van FC Volendam.

Jong PSV - Helmond Sport 2-2
Het spektakel zat hem in de tweede helft bij Jong PSV tegen Helmond Sport. Na ruim een uur spelen opende Shurandy Sambo de score voor de thuisploeg, die in die fase ook het betere van het spel had. Helmond herpakte zich echter al snel en kwam na zeventig minuten spelen op gelijke hoogte via Lance Duijvestijn.

Het was het signaal voor de uitploeg om op jacht te gaan naar de winnende treffer. Die dachten ze ruim tien minuten voor tijd ook te maken, toen Duijvestijn zijn tweede van de avond achter Jong PSV-keeper Maxime Delanghe werkte. Tijn Daverveld redde in de absolute blessuretijd echter een punt voor de Eindhovenaren. Hij kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en tikte deze in een leeg Helmond doel voor de 2-2.

FC Volendam - Jong Ajax 3-2
Mitchell van der Gaag, de trainer van Jong Ajax, had dinsdagavond met Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré de beschikking over twee spelers uit de A-selectie van de Amsterdammers. Dat was in de eerste helft nog niet te zien, maar na de pauze ging het de jonge Ajacieden wel voor de wind Na een uur voetballen maakte Naci Ünüvar er op aangeven van Sontje Hansen 0-1 van en elf minuten later verdubbelde Kian Fitz-Jim de marge.

Daarmee was de zege nog niet binnen. Zakaria El Azzouzi gleed een kwartier voor tijd de 1-2 binnen en daardoor bleef het lang spannend. De jonge Ajacieden leken de punten toch nog mee te nemen, maar diep in blessuretijd ging het helemaal mis. Samuele Mulattieri maakte in minuut 95 de 2-2 en gelijk vanaf de daaropvolgende aftrap werd het ook nog 3-2 via El Azzouzi.