Heracles heeft transfernieuws: Van der Water verhuist per direct naar Florida

Heracles heeft transfernieuws: Van der Water verhuist per direct naar Florida

23-02-2021 22:01 Laatste update: 22:05
17

Heracles Almelo heeft Silvester van der Water uitgezwaaid. De buitenspeler verruilt de Almeloërs met onmiddellijke ingang voor het Amerikaanse Orlando City.

Van der Water kwam in 2018 over van Almere City en was al langere tijd bezig met een vertrek naar Florida. Zo liet hij aan het begin van het seizoen de uitwedstrijd tegen Willem II lopen vanwege transferperikelen. De buitenspeler bleef echter alsnog, maar na de jaarwisseling kwam de interesse vanuit Orlando wederom op gang. Heracles werkt nu dus wel mee.

Technisch directeur Tim Gilissen heeft de deal bewust over de drukke januarimaand heen getild, vertelt hij aan de clubsite. "Die periode hebben we bewust afgewacht, gezien het aantal wedstrijden en het belang daarvan. Bovendien begint de Amerikaanse competitie in april en start hun voorbereiding deze periode. Ook omdat we denken het vertrek op te kunnen vangen binnen de huidige selectie, is dit een logisch moment voor de transfer."

Van der Water zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag de overstap wilde maken en mag nu zijn American Dream najagen, na ruim twee jaar Heracles. De vleugelaanvaller uit Blaricum kijkt met veel voldoening terug op zijn Heracles-periode. "Ik heb veel geleerd bij deze club. Zowel fysiek als mentaal ben ik sterker geworden. Ik ben dan ook blij dat Heracles Almelo mij de kans heeft geboden me hier verder te ontwikkelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast