VI: Arnesen trekt zelfde Berghuis-conclusie als Troost, al is de nood hoog

VI: Arnesen trekt zelfde Berghuis-conclusie als Troost, al is de nood hoog

24-02-2021 07:46
109

Steven Berghuis kan aankomende zomer voor vier miljoen euro vertrekken bij Feyenoord, maar of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is een tweede. De nieuwe trainer, Arne Slot, zou al een gesprek hebben gevoerd met de Feyenoord-aanvoerder om er nog een jaartje extra bij aan te plakken. 

Voetbal International maakt duidelijk dat het voor de club én voor Berghuis een oplossing kan zijn om nog een jaar langer met elkaar door te gaan. Met de huidige financiële situatie in het achterhoofd lijkt een verkoop de meest logische stap. Berghuis is - by far - de bestbetaalde voetballer in De Kuip. Hij wist een topcontract uit het vuur te slepen in de tijden dat PSV nog serieus achter zijn handtekening aanzat.

Sjaak Troost, de toenmalige technisch directeur, zei tijdens de onderhandelingen 'bijna overal ja op'. Feyenoord kon op dat moment niet zonder Berghuis en tot diezelfde conclusie lijkt Frank Arnesen nu ook te komen. Vier miljoen euro is voor Feyenoord in deze tijden een serieus bedrag, maar dat geld kan niet gebruikt worden om een vervanger te halen. 'Feyenoord moet de nieuwe trainer Arne Slot wel iets bieden, precies zoals Troost destijds Jaap Stam niet wilde opzadelen met het vertrek van de topscorer', vat VI de situatie samen.

Feyenoord is op de achtergrond nog steeds bezig met externe investeerders, maar daar kan het beleid van de club niet op afgestemd worden. De nood is inmiddels zo hoog, dat Slot aankomende zomer niet hoeft te rekenen op versterkingen die er meteen staan. Hij moet vertrouwen op het netwerk van Arnesen, nu hoofd scouting Steven Aptroot vorige week op non-actief werd gezet.