Stroeve start voor Ziyech bij Chelsea: 'Die ga je er niet uitspelen momenteel'

Stroeve start voor Ziyech bij Chelsea: 'Die ga je er niet uitspelen momenteel'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 09:58wo 24-02-2021 om 09:58

Wim Kieft begrijpt dat Hakim Ziyech het moeilijk heeft bij Chelsea op het moment. Manager Thomas Tuchel heeft genoeg te kiezen bij The Blues, hetgeen niet altijd ten goede komt van de speeltijd van Ziyech.

"Hij zou moeten concurreren, zoals ze spelen, met Mount of Kovacic. Op die plek. Hem ga je er niet uitspelen momenteel", doelt Kieft aan tafel bij SBS6 op Kovacic. "Je moet geduld en mazzel hebben. Dat op het moment dat jij weer gaat spelen, het weer gaat lopen."

Ziyech is niet de enige Chelsea-aankoop die het vooralsnog lastig heeft om te overtuigen in Engeland. "Die Werner heeft het enorm moeilijk. Die dure jongen, Havertz... Die heeft het ook nog niet gedaan. Het is hartstikke moeilijk in Engeland, vooral bij Chelsea. Omdat ze zo'n grote selectie hebben, zijn ze snel geneigd te wisselen."

Kieft is wel van mening dat het spel van Chelsea onder Tuchel beter is dan onder Frank Lampard. "Ik vond ze wel leuk spelen", vertelt hij na de 0-1 overwinning op bezoek bij Atlético Madrid. "Ze willen naar voren, met korte passes door het midden. Het heeft een gezicht, veel meer dan onder Lampard."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws