ESPN: Promes verlaat Ajax definitief en gaat voor miljoenenbedrag naar Spartak

ESPN: Promes verlaat Ajax definitief en gaat voor miljoenenbedrag naar Spartak

24-02-2021 11:25 Laatste update: 11:43
167

Quincy Promes is definitief op weg naar Rusland. ESPN meldt dat de vleugelaanvaller van Ajax op het vliegtuig is gestapt en voor 3,5 jaar gaat tekenen bij Spartak Moskou, de club waar hij eerder al furore maakte.

De zendgemachtigde weet dat Promes per direct naar Spartak zal vertrekken. De 29-jarige aanvaller gaat een contract tot medio 2024 ondertekenen bij de Russen, die tussen 2014 en 2018 ook al gebruik maakten van zijn diensten. Toen kwam hij tot 135 wedstrijden en 66 doelpunten in het Spartak-shirt en werd hij in 2017 verkozen tot beste speler van de Russische competitie.

Sinds de zomer van 2019 speelt Promes voor Ajax, dat hem voor ruim vijftien miljoen euro overnam van Sevilla en de aanvaller voor vijf jaar vastlegde. In zijn eerste seizoen was hij één van de uitblinkers bij de Amsterdammers, maar dit seizoen wil het allemaal minder vlotten voor Promes. Daarnaast raakte hij in opspraak omdat hij betrokken zou zijn bij een steekincident. Dat onderzoek loopt nog.

De Russen betalen Ajax naar verluidt een transfersom van 8,5 miljoen euro, die door bonussen kan oplopen tot 11 miljoen. In eerste instantie wilde Spartak weinig risico nemen met de betalingen, omdat de strafzaak rond Promes nog loopt en de Moskovieten vreesden het geïnvesteerde geld kwijt te raken. Een officiële bevestiging lijkt nu niet ver weg meer.