KNVB hakt de knoop door: amateurcompetities in 'categorie A' worden geschrapt

KNVB hakt de knoop door: amateurcompetities in 'categorie A' worden geschrapt

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 12:18wo 24-02-2021 om 12:18

De seniorencompetities veldvoetbal in categorie A worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Dat betekent dat de eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse dit seizoen niet meer voetballen.

Door het verlengen van de bestaande coronamaatregelen is het voor 'categorie A' niet mogelijk om het seizoen af te maken. Voor de jeugdcompetities en zaalwedstrijden in diezelfde categorie blijven de mogelijkheden wel open. De KNVB laat weten dat er geen promotie en degradatie zal zijn in de amateurcompetities en zal de indeling van het huidige seizoen aanhouden voor het volgende.

De KNVB hanteerde in eerste instantie een uiterlijke startdatum van 10 en 11 april voor de amateurcompetities, omdat het een minimale voorbereidingsperiode van vier tot vijf weken wilde waarin trainen zonder beperkingen mogelijk zou moeten zijn. Dat kan niet door de coronamaatregelen en daardoor vervalt de optie om de competitie te hervatten.

De bond heeft wel nog hoop dat de jeugdcompetities hervat kunnen worden. De uiterste startdatum voor de jeugd staat op 17 en 18 april en het grootste gedeelte van die teams kan al zonder beperkingen trainen. Als de coronamaatregelen het toelaten wil de KNVB die competities wel uit laten spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws