Ajax mist twee backs tegen Lille: 'Moeilijk om een prognose over te geven'

Ajax mist twee backs tegen Lille: 'Moeilijk om een prognose over te geven'

24-02-2021 12:41 Laatste update: 12:56
72

Ajax moet het in het Europa League-treffen met Lille OSC van aanstaande donderdag stellen zonder Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui. De twee backs zijn geblesseerd en het is ook nog niet duidelijk of ze de competitiewedstrijd tegen PSV gaan halen.

Op de persconferentie voorafgaand aan 'Lille-thuis' liet Ajax-trainer Erik ten Hag optekenen dat hij zijn twee vleugelverdedigers zal moeten missen "Tagliafico is er niet bij en Mazraoui ook niet", reageert de Tukker op vragen over zijn selectie. "Maar verder hebben we geen twijfelgevallen."

Hoe lang de Amsterdammers nog zonder Mazraoui moeten spelen, is ook voor Ten Hag onduidelijk. "Het is heel moeilijk te zeggen, omdat het om zijn zichtvermogen gaat. Dat is geen voetbalblessure en daarom is er moeilijk een prognose over te geven."

Tagliafico raakte in de heenwedstrijd tegen de Fransen (1-2 voor Ajax) geblesseerd en miste het met 4-2 gewonnen competitieduel met Sparta al. "Het herstel gaat niet zoals we hadden gehoopt, maar het is niet uitgesloten dat hij er zondag bij is. Daar hoop ik op, maar ik kan niet zeggen dat ik het verwacht."