Promes neemt afscheid van Ajax: De waarheid komt uiteindelijk naar boven

Promes neemt afscheid van Ajax: "De waarheid komt uiteindelijk naar boven"

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 14:39wo 24-02-2021 om 14:39

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 14:44wo 24-02-2021 om 14:44

Quincy Promes heeft in een groot interview met Ajax TV afscheid genomen van Ajax. Hij ruilt de Amsterdamse club na anderhalf jaar in voor Spartak Moskou, waar hij terugkeert. Promes tekent daar voor 3,5 jaar. 

"Ik kijk terug op een toch wel mooie periode, vooral in het eerste seizoen", zegt Promes. "Ik heb hele mooie momenten meegemaakt, maar helaas werd het seizoen beëindigd vanwege corona. We staan nu bovenaan, dus daarom was het moeilijker om de club te verlaten. Maar ik heb nu de kans om nóg een keer terug te keren. Ik kijk terug op een leerzame periode, ik ben dankbaar dat ik de kans gekregen heb om me te laten zien."

Om Promes was de afgelopen maanden veel te doen. Hij is verdachte in een strafzaak omdat hij een familielid zou hebben gestoken. Bewezen is dat echter nog niet. Promes zegt dat de waarheid vanzelf boven water komt. "De moeilijke momenten kwamen aan het einde. Ik ben geschrokken van alle berichten in de media en negativeit rond mij. Ik ben in een situatie beland waar ik niet veel over kan zeggen, maar de waarheid komt uiteindelijk naar boven. Ik zie hoe mensen hun oordeel al klaar hebben, onterecht. Daar had ik moeite mee."

"Voetbal is voor mij het belangrijkste. Ik was ook geen basisspeler. Die combinatie is toch aan me gaan knagen. Ik ging van clubtopscorer naar wisselspeler. Iedere speler heeft er moeite mee om dat een plekje te geven. Dan kijk je of het niet verstandig is om verder te kijken. Met pijn in m'n hart neem ik afscheid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws