Stegeman reageert op PEC-ontslag: 'Er was echt geen reden tot paniek'

Stegeman reageert op PEC-ontslag: 'Er was echt geen reden tot paniek'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 16:14wo 24-02-2021 om 16:14

John Stegeman begrijpt niet dat hij ontslagen is als trainer van PEC Zwolle. Het bestuur van de Blauwvingers besloot afgelopen weekend na de nederlaag bij FC Emmen (3-2) om de oefenmeester uit Epe de laan uit te sturen.

PEC is de nummer dertien van de Eredivisie en dat vindt Stegeman helemaal niet gek. "Voor mij was er echt geen reden tot paniek", zegt hij tegen De Stentor. "Dat de club niet tevreden is over de resultaten, dat kan. Maar ik had er echt nog wel vertrouwen in dat het goed zou komen. Daarom is het ook zo zonde hoe het is gelopen. Als je kijkt naar de plaats op de ranglijst, was dat echt niet nodig geweest."

De oefenmeester kreeg kritiek in Zwolle en wil niet zeggen of hij zich bedreigd voelde door fans van PEC. De perceptie dat degradatie voor de Overijsselse club dichtbij was, schuift hij terzijde. "Dat was ons nooit overkomen. Zo slecht was het nou ook weer niet. Natuurlijk waren de laatste twee duels niet goed, maar we zouden nooit degraderen. Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Maar goed, het is hun keuze en dat heb ik te respecteren."

De wedstrijd tegen Emmen was nog niet lang afgelopen toen Stegeman aanvoelde dat zijn avontuur bij PEC erop zat. "In de bus, op weg naar Zwolle, kreeg ik al een appje. Dan weet je natuurlijk al wel hoe laat het is. Maar je krijgt het natuurlijk eerder al wel mee. Ik ben niet achterlijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws