Felle kritiek op Guardiola: 'Hij 'killde' me nadat ik van PSV over was gekomen'

Felle kritiek op Guardiola: 'Hij 'killde' me nadat ik van PSV over was gekomen'

24-02-2021 16:35 Laatste update: 16:58
50

Angeliño, de linksback die door RB Leipzig is overgenomen van Manchester City en in Nederland voor NAC Breda en PSV speelde, heeft uitgehaald naar Pep Guardiola. Volgens de Spanjaard werd zijn zelfvertrouwen door de trainer 'vermoord'.

Angeliño speelde vanaf 2014 in het juniorenteam van Manchester City en maakte in 2019, nadat de Engelsen hem voor twaalf miljoen euro terug hadden gekocht van PSV, zijn debuut in het eerste elftal van The Citizens. Doorbreken lukte hem echter niet en Leipzig besloot hem in januari van 2020 te huren. De Duitsers nemen de linkspoot komende zomer definitief over.

Volgens de Spanjaard is Guardiola de reden van zijn falen in Manchester. "Hij heeft mij en al mijn zelfvertrouwen 'gekilld'", vertelt hij tegenover BILD. "Hij beoordeelde me toen ik van PSV terugkwam op basis van twee wedstrijden in de voorbereiding en gaf me toen geen kans meer. Ik ben blij dat ik nu bij Leipzig speel en niet meer terug hoef."

In Oost-Duitsland heeft Angeliño te maken met Julian Nagelsmann. De talentvolle 'laptoptrainer' ziet het in de vleugelverdediger zitten. "Dat is het verschil tussen een trainer die me vertrouwen geeft en laat spelen en een trainer die dat gewoon niet doet. Ik heb hier vanaf de eerste dag het vertrouwen gevoeld en dat heeft me een ongelofelijke boost gegeven."