Scheidsrechter Siemen Mulder eist hoofdrol op bij degradatiekraker Willem ll - ADO

24-02-2021 18:25
113

Willem ll en ADO Den Haag hebben de inhaalwedstrijd van woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Scheidsrechter Siemen Mulder eiste de hoofdrol op.

Op de wedstrijd stond de nodige lading. Niet alleen omdat Willem ll de afgelopen twee wedstrijden met ruime cijfers verloor, vooral omdat het een degradatiekraker was. Beide clubs hebben evenveel punten (14) en konden bij winst het gat naar nummer vijftien RKC Waalwijk verkleinen naar vijf punten.

Dat het een degradatiekraker was, werd meteen wel duidelijk. Zowel Willem ll als ADO schuwde de duels niet en ging er stevig in. Grote kansen bleven echter uit. Niet een van de spelers eiste de hoofdrol op, maar scheidsrechter Mulder. Hij besloot de 1-0 van Kwasi Wriedt af te keuren. Eerst werd aangenomen dat hij buitenspel zou hebben gestaan, uiteindelijk bleek het om een vermeende duw richting ADO-doelman Martin Fraisl te gaan.

De rest van de eerste helft stond in het teken van de beslissingen van Mulder. De kopstoot van Tomislav Gomelt, die even later wél rood kreeg, richting Wesley Spieringhs bleef onbestraft, net als de charge van Freek Heerkens. En even later had Ricardo Kishna wellicht een strafschop kunnen krijgen nadat hij op z'n hak werd getrapt.

Kort na rust greep Willem ll de leiding door een benutte strafschop van Mike Trésor Ndayshimiye, die was ingevallen. Daarmee werd ADO uit zijn schulp gedwongen. De gelijkmaker viel na een uur toen Jordens Peters Michiel Kramer onderuithaalde. Shaquille Pinas maakte 1-1. Een kwartier voor tijd moest ook Peters vertrekken. De verdediger leek echter de bal te spelen.

Willem ll was in de slotfase het meest gevaarlijk, maar er kwam geen winnaar meer.