Paal en lat voorkomen broodnodige zege Feyenoord bij FC Groningen

24-02-2021 20:36 Laatste update: 20:42
222

De inhaalwedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. Ondanks grote kansen voor beide ploegen, werd er niet gescoord: 0-0.

Dick Advocaat greep voor de aftrap in door Uros Spajic en Mark Diemers te slachtofferen voor de wanprestatie van Feyenoord tegen FC Twente (2-2), drie dagen eerder. Het leverde een scherpe openingsfase op, waarin Steven Berghuis de grootste kans kreeg. Zijn afstandspegel zeilde voorlangs.

Aan de andere kant waren Tomás Suslov en Gabriel Gudmundsson dicht bij de openingstreffer. Voor rust had Groningen-topscorer Jörgen Strand Larsen bovendien de 1-0 op zijn hoofd, maar doelman Nick Marsman redde knap.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar na rust kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Keer op keer wilde de bal er echter niet in: een poging van Luis Sinisterra werd door Groningen-aanvaller Alessio Da Cruz van de lijn gehaald en Bryan Linssen raakte de lat. Even later stond ook de paal een goal van Sinisterra in de weg.

Goals vielen er uiteindelijk niet meer in het Hitachi Capital Mobility Stadion, ook niet nadat Advocaat koos voor invaller Róbert Bozeník in plaats van Nicolai Jörgensen of Lucas Pratto, die negentig minuten op de bank bleven. Feyenoord blijft vierde en ziet de tweede plek - zeven punten achter PSV - steeds verder uit het zicht verdwijnen.