Messi leidt Barcelona naar overtuigende zege, sublieme assist Frenkie de Jong

24-02-2021 20:50 Laatste update: 20:53
49

FC Barcelona heeft woensdagavond tegen degradatiekandidaat Elche de kater van het onnodige gelijkspel tegen Cádiz FC weggespoeld: 3-0. Lionel Messi was de grote man, Frenkie de Jong had een fraaie bijrol.

De Jong kreeg in Camp Nou weer een basisplaats van Ronald Koeman, die een overwinning op Elche hard nodig had. Aanvankelijk ging het moeizaam: Barça creëerde nauwelijks kansen, waardoor Elche vrij simpel overeind bleef en zonder schade de rust haalde.

Dat veranderde twee minuten na de thee: Messi begon aan een solo, combineerde met Martin Braithwaite en schoot al vallend de openingstreffer binnen: 1-0. Niet veel later werd het 2-0, weer door Messi. Maar de assist van De Jong was mooier: de Oranje-international liet de hele Elche-defensie zijn hielen zien en schonk Messi zijn tweede goal van de avond.

Door zijn zeventiende en achttiende competitietreffer van het seizoen gaat Messi 'gewoon' weer aan kop in het topscorersklassement van La Liga. Jordi Alba zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord. Braithwaite legde de bal panklaar voor de linksback, die onberispelijk raak schoot: 3-0.

Sergiño Dest kwam vervolgens in het veld voor Alba en mocht nog een kwartier meedoen. Door de overwinning verkleint Barcelona de achterstand op koploper Atlético Madrid naar vijf punten. Wel hebben de Catalanen een wedstrijd meer gespeeld. Real Madrid heeft twee punten meer dan Barça.