Mulder bespreekt dubieuze beslissing: 'Dat is voor mij een gele kaart'

Mulder bespreekt dubieuze beslissing: 'Dat is voor mij een gele kaart'

24-02-2021 21:50 Laatste update: 22:16
23

Scheidsrechter Siemen Mulder heeft na afloop van het duel tussen Willem II en ADO Den Haag de tweede gele kaart die hij gaf aan Jordens Peters toegelicht. De 37-jarige arbiter staat echter volledig achter zijn besluit.

Over een aantal beslissingen van Mulder tijdens de wedstrijd bestaat discussie. Zo werd een treffer uit een corner van Willem II in de negentiende minuut afgekeurd. Kwasi Wriedt zou voorafgaand aan de ADO-keeper Martin Fraisl hebben lastiggevallen, terwijl Wriedt zelf ook een duw kreeg. Verderop in de eerste helft kreeg Ricardo Kishna aan de andere kant geen strafschop, terwijl Pol Llonch hem wel raakte.

Het meest opvallende was dat Mulder Willem II-captain Jordens Peters in de 75ste minuut zijn tweede gele kaart gaf, nadat hij een sliding op de bal maakte. De arbiter blijft in gesprek met ESPN achter die beslissing staan. "Hij komt op hoge snelheid, met gestrekt been, erin. Hij neemt die speler in de schaar. Ik vind dat het onbesuisd. Dat is voor mij een gele kaart en hij had al geel."

"Hij zet de tackle met twee benen in", vervolgt Mulder tijdens het bekijken van de beelden. Te zien is dat Peters zijn linkerbeen inhield, waardoor vooral zijn rechterbeen contact maakte met ADO-speler Jonas Arweiler "Het is mijn beslissing en daar sta ik achter", besluit Mulder.