'Ons zelfvertrouwen heeft geen deuk opgelopen, ook al las Ajax ons de les'

'Ons zelfvertrouwen heeft geen deuk opgelopen, ook al las Ajax ons de les'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 08:15do 25-02-2021 om 08:15

Lille OSC-trainer Christophe Galtier benadrukt dat er nog altijd vertrouwen is in een goede afloop in het Europa League-duel met Ajax. Hij wijst op het groepsduel met AC Milan in San Siro, dat door de Fransen met liefst 0-3 werd gewonnen.

Volgens Galtier was Lille zichzelf niet tijdens de eerste krachtmeting met Ajax (1-2). "We waren teleurgesteld over wat we hebben laten zien, al had dat ook te maken met de kwaliteit van Ajax", zegt hij op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Het moet vooral beter in balbezit. We speelden té vaak de lange bal en raakten 'm snel kwijt. Als je dat doet tegen een op elkaar ingespeeld team, met veel aanvallende klasse, dan maken ze er een bijzondere wedstrijd van. Ze zetten ons onder druk, we kwamen niet bij hun goal. Ajax speelt op balbezit en laat je rennen, waardoor je scherpte mist als je de bal wél hebt."

Galtier gelooft desondanks in de wederopstanding van Lille in de Johan Cruijff Arena. Hij wijst op de 'magische avond' tegen AC Milan. "Zodra we onze warming-up doen, zullen we dat voelen. Geloof me: ons zelfvertrouwen heeft geen deuk opgelopen, ook al heeft Ajax ons vorige week de les gelezen. Ik vraag mijn spelers om die wedstrijd uit hun geheugen te wissen en opnieuw te beginnen. We moeten zonder angst spelen, maar tegelijkertijd intelligent én vrijuit spelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het beter gaan doen dan vorige week."

Ajax en Lille trappen donderdag om 18.55 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Klaart Ajax de klus tegen Lille?

Ja
88%
Nee
12%
(767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws