Heracles-directeur wilde derby 'omdraaien': 'Zij hebben hem vorig seizoen gehad'

Heracles-directeur wilde derby 'omdraaien': 'Zij hebben hem vorig seizoen gehad'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 12:05do 25-02-2021 om 12:05

Heracles en FC Twente nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Twentse derby. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelt een thuiswedstrijd, maar Heracles-directeur Rob Toussaint had liever gezien dat de eerste wedstrijd tegen Twente in Enschede was afgewerkt.

Toussaint blikt daarbij terug op vorig seizoen. Toen werd er mét publiek gespeeld in Enschede, terwijl de tribunes bij Heracles een aantal maanden later leeg bleven. De laatste derby in Almelo dateert alweer van 9 maart 2018. "Het doet veel pijn", vertelt de Heracles-directeur in gesprek met TC/Tubantia. "Vorig seizoen werd de derby in Almelo door corona niet gespeeld, nu hebben we geen publiek."

Toussaint probeerde de KNVB ervan te overtuigen om de volgorde van de derby's dit seizoen om te draaien. "Ik heb bij de KNVB neergelegd om de eerste editie van dit seizoen in Enschede te laten spelen", vertelt hij. "Zij hebben de derby vorig seizoen nog gehad, wij niet. Maar de bond kwam er qua planning niet uit. Ik had het normaal gevonden als het wel was gebeurd."

De thuiswedstrijd tegen Twente is voor Heracles ook financieel een van de belangrijkste van het seizoen. "Ajax staat ook garant voor een uitverkocht huis", geeft Toussaint aan. "Wedstrijden tegen FC Twente en Ajax kunnen we in een seizoen twintig keer uitverkopen. Mensen nodigen elkaar over en weer uit en op die dagen hebben we veel eters. Twente is natuurlijk de buurman, Ajax wil iedereen zien spelen. Daarna zijn Feyenoord, Heerenveen, PEC Zwolle en FC Emmen populair."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws