Götze denkt dat 'thuisvoordeel' verschil gaat maken in return tegen Olympiakos

Götze denkt dat 'thuisvoordeel' verschil gaat maken in return tegen Olympiakos

25-02-2021 12:30 Laatste update: 13:16
104

Mario Götze denkt dat PSV donderdagavond tegen het Griekse Olympiakos voordeel moet halen uit het thuisvoordeel om door te gaan in de Europa League. De Duitse middenvelder denkt dat de Eindhovenaren het karwei in eigen huis, ondanks de 4-2 nederlaag van vorige week, in eigen huis af kunnen maken. 

Götze haalt hoop uit het feit dat PSV doorgaans zeer sterk presteert in het eigen Philips Stadion. "We spelen thuis en hebben uit twee doelpunten gemaakt. Verder scoren we veel thuis en hebben we volgens mij maar twee wedstrijden verloren, tegen Granada en AZ. Dus ik denk dat we in staat zijn om iets moois en iets groots te laten zien, vertelt de creatieve middenvelder in gesprek met ESPN.

Bij zijn tijd bij Bayern München stond Götze eerder al voor een soortgelijke opgave. Götze refereert aan het moment dat hij mij de koploper van Bundesliga op bezoek bij Porto met 3-1 verloor, maar in eigen stadion met 6-1 wist te winnen en zo alsnog doorbekerde met Bayern. "Dat was een beetje hetzelfde verhaal", weet Götze nog. De Duitser hoopt dat ook dat PSV donderdagavond een soorgelijk 'kunstje' op de mat weet te leggen. "Dat zou geweldig zijn."