Ten Hag springt in de bres voor zijn spelersgroep: 'Duidelijkheid, dát is Erik'

Ten Hag springt in de bres voor zijn spelersgroep: 'Duidelijkheid, dát is Erik'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 14:08do 25-02-2021 om 14:08

Jean-Paul de Jong is onder de indruk van de prestaties van Erik ten Hag bij Ajax. Als oud-assistent van de oefenmeester volgt hij Ten Hag op de voet en ziet hij dat zijn oude collega perfect op zijn plek is in Amsterdam.

De Jong ziet dat Ten Hag niet alleen een trainer, maar ook een verbinder is bij Ajax. "Hij staat voor het club-en het teambelang. Hij staat altijd voor de spelersgroep. En als er dingen gebeuren, kan hij dat managen. Zulke zaken kun je managen als je een goede relatie met je leidinggevenden hebt. Korte lijnen naar de directie zijn belangrijk om zo min mogelijk ruis te hebben", vertelt hij in gesprek met de NOS

Ook de sterke band met de selectie van de Amsterdammers komt niet uit de lucht vallen, vindt De Jong. "Hij is rechtvaardig, stelt grenzen. Hij schroomt niet om beslissingen te nemen. Hij legt de focus snel weer op voetbal. Duidelijkheid. Dat wordt door de spelersgroep goed ontvangen. Hij houdt spelers scherp, zodat wisselspelers klaarstaan als ze moeten invallen."

Vooral de vastberadenheid van Ten Hag is typerend volgens De Jong. "Hij werkt van wedstrijd naar wedstrijd. Wil elke keer de lat hoger leggen. Eisend. Nooit gek laten maken er een keer een wedstrijd verloren gaat. Dat is Erik."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws